Kuchnia Kierowcy

BEE GEES

  
Autor - leon
Czas przygotowania - powyżej 60 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

kapusta kiszona (1 kg)
pieczarki (kilka szt)
poświąteczny przegląd lodówki( wszystko co w niej jeszcze się nie rusza:-)
liść bobkowy(4szt)
kostka warzywna
ziele anielskie (4 ziarenka)
olej (2 łyżki)
koncentrat pomidorowy (2 łyżki)
pieprz i sól (do smaku)

Sposób przygotowania:

Kapustę pokroić, zalać 1/2 litra wody, dodać liść bobkowy, ziele anielskie i kostkę warzywną. Gotować pod przykryciem. Przegląd poświąteczny lodówki podsmażyć na łyżce oleju, dodać do kapusty i gotować razem do miękkości.
Pieczarki obrać i posiekać, podsmażyć na pozostałym oleju, dodać do kapusty. Kiedy wszystko będzie miękkie dodać koncentrat i przyprawy. Wymieszać. Podawać z dodatkiem pieczywa.
Smacznego Kolego;-)

Wasze komentarze

Kinia_etransport.pl
2016-04-22 16:44:58
Wstępnie miałam problem z rozszyfrowaniem tajemniczego tytułu ale potem uśmiechnęłam się szeroko :D Dobre ; -) Mam tylko nadzieję, że kierowcy wożą ze sobą kiszoną kapustę :)
leon
2016-11-12 09:28:39
; -)...
Gotuję nową "partię". W trasę.
Bigos w trasie to podstawa.
Szybko. Smacznie; -)
By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja