Kuchnia Kierowcy

Błyskawiczna zupa fasolowa

  
Autor - Yeti
Czas przygotowania - do 30 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

puszka białej/czerwonej fasolki
kawałek kiełbasy/boczku/parowek
2 ziemniaki
przyprawy do smaku
kropla soku z cytryny ( jesli jest, to OK, a jak nie - też nie problem)
2 kostki rosołowe

Sposób przygotowania:

Kostki rosołowe wrzucić do garnka, fasolkę z puszki opłukać i do gara z nią, ziemniaki pokroić w drobną kostkę, posiadane mięsiwo także, do gara. Wszystko to zalać czystą wodą, wstawić na gaz. Mieszać intensywnie po zagotowaniu, tak, żeby zupa zagęściła sie ziemniakami. W ciagu 30 minut zupa jest gotowa. Doprawic do smaku ulubionymi przyprawami, wlać dosłownie 2 krople soku z cytryny, albo i nie wlewać jak nie ma... . Smacznego... .

Wasze komentarze

By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja