Kuchnia Kierowcy

Brokułowa wariacja wielkanocna według Reni.

  
Autor - Yeti
Czas przygotowania - do 30 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

1 duży brokuł
3 jajka na twardo
3 średnie kiszone ogórki
1 puszka czerwonej fasolki
3 konkretne łychy jajonezu

Sposób przygotowania:

Brokuła podzielić na różyczki, chyba ze ktoś idzie na ilość, to ugotować całego. Jaja umyć i ugotować na twardo.
Wyłożyć brokuła na tacę lub duży talerz, niech stygnie, a jajka na twardo obrać ze skorupek, posiekać w kosteczkę, i posypać nimi brokuła, a całość posypać delikatnie solą i pieprzem.
Ogórki kiszone posiekać w kosteczkę, osaczyć z soku, połączyć z umytą czerwoną fasolką i trzema łychami jajonezu. Wymieszać składniki, a gdy brokuły z jajkiem będą już zimne polać je tym sosem sosem.
Całość polecana jako alternatywa dla tradycyjnej polskiej ciężkawej nieco kuchni.
Smaczności;)

Dodatkowe informacje:

  • wegetariańskie

Wasze komentarze

By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja