Kuchnia Kierowcy

Chilli sin carne Darii Ładochy | Kuchnia Lidla

  
Autor - Romka_etransport.pl
Czas przygotowania - do 60 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

czerwona papryka – 2 szt.
żółta papryka – 1 szt.
czerwona cebula– 2 szt.
czosnek – 3 ząbki
czerwona fasola – 300 g
pomidory – 5 szt.
krojone pomidory z puszki – 400 g
kukurydza konserwowa – 300 g
sos sojowy – 4 łyżki
kapary – 2 łyżki
czekolada gorzka – 4-6 kostek
natka pietruszki
mielona słodka papryka
mielony kmin rzymski
wędzona papryka
sól
olej

Sposób przygotowania:

KROK 1: GOTUJEMY CZERWONĄ FASOLĘ
Czerwoną fasolę namaczamy w zimnej wodzie przez 12 godzin. Następnie odcedzamy, zalewamy świeżą wodą i gotujemy do miękkości, pod koniec doprawiając solą. Odcedzamy i odstawiamy.

KROK 2: PODSMAŻAMY WARZYWA
Cebulę oraz czosnek drobno siekamy i podsmażamy w dużym garnku na rozgrzanym oleju. Dodajemy przyprawy i podsmażamy jeszcze kilka minut. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę papryki oraz pomidory sparzone gorącą wodą, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę. Całość podlewamy sosem sojowym i wodą. Dusimy pod przykryciem przez ok. 15-20 minut.

KROK 3: DOPRAWIAMY DANIE
Do chilli dodajemy pomidory z puszki, czekoladę, czerwoną fasolę i odcedzoną kukurydzę. Całość doprowadzamy do wrzenia i dodajemy kapary. Chilli przed podaniem dekorujemy posiekaną natką pietruszki.

Przepis znajdziecie na https://kuchnialidla. pl/chilli-sin-carne

Dodatkowe informacje:

  • wegetariańskie

Wasze komentarze

By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja