Kuchnia Kierowcy

Krewetki z ryżem .....

  
Autor - Kierowca TIR-a
Czas przygotowania - do 30 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

25dag krewetek małe (mrożone kupiłem)
woreczek ryżu
olej
plaster sera żółtego do smaku
sól
pieprz do smaku
kostka rosołowa

Sposób przygotowania:

Ryż wrzucamy do wrzącej, lekko osolonej wody i gotujemy około 7min. Na gorącą patelnie z olejem wrzucamy krewetki, kostkę rosołową i smażymy mieszając około 10 min(na małym ogniu). Następnie ryż wrzucamy do krewetek i mieszamy. Gorące danie kładziemy na talerz i przykrywamy plastrem sera żółtego do roztopienia. SMACZNEGO

Wasze komentarze

By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja