Kuchnia Kierowcy

Kurak po busiarsku

  
Autor - Yeti
Czas przygotowania - do 30 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

Dwie torebki ryżu
1 kostka rosołowa
1 mala pierś z kurczaka
1 maly ogórek kiszony
2-3 oliwki
2 ząbki czosnku
1 mala papryka czuszka lub jalapeno
1 opakowanie sosu pieczeniowego
Jakas cebulka, marcheweczka itp.
2-3 łyżki oleju lub czegos do smażenia

Sposób przygotowania:

Ryż ugotować na sypko z dodatkiem kostki rosołowej dla aromatu. Odsączyć na uchu do plandeki, jak na zdjęciu. Na patelni rozgrzać 2-3 lyzki oleju i usmażyć pierś z kurczaka pokrojoną w paski. Następnie dodać pokrojone oliwki, czosnek, kiszony ogórek, paprykę i inne jarzynki. Dodać rozrobiony z woda sos i dusić razem przez 10 -15 min nie mieszając, bo mięsko się rozpadnie. Przed podaniem sypnąć przyprawami wedle uznania. Serwować z goracym ryzem i zimnym piwem. Na pytania odnośnie nazwy odpowiadam wyłącznie na chacie.

Dodatkowe informacje:

  • bardzo pikantne

Wasze komentarze

By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja