Kuchnia Kierowcy

mazidło grzybowe Kasi- do pieczywa smalcowa alternatywa

  
Gotuj z etransport.pl

Autor - Kinia_etransport.pl
Czas przygotowania - do 30 minut
Możliwe do przygotowania - tylko w domu (przetwory na wynos/wywóz)

Składniki

- 0k. 1kg ugotowanych grzybów (przy grzybach leśnych jest bardziej wyrazisty smak niż przy pieczarkach)
- 2,5- 3 kostki smalcu- można samodzielnie przetopić słoninkę (ja dałam gotowy smalec, ponieważ chciałam szybko wypróbować przepis)
- 2 cebule
- sól, pieprz, vegetta

Sposób przygotowania:

-Grzybki i cebulkę, przekręcić przez maszynkę
- Smalec rozpuścić w garnku
, dodać grzybki, doprawić do smaku
- Smażyć
ok 15-20 minut
- Gorące wkładać do słoików, mocno zakręcić

Przechowywać w miarę chłodnych warunkach


*przepis zaczerpnięty z internetu

Jedna z osób, która korzystała z przepisu podsmażyła cebulkę i dodała do żurku, ponoć rewelacja

Wasze komentarze

By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja