Kuchnia Kierowcy

Ogóry Sabiny

  
Autor - leon
Czas przygotowania - do 60 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

1.5 kg małych ogórów.
4 łyżki soli.
8 ząbków czosnku.
Kawałek korzenia chrzanu.
Kilka gałązek kopru.

Sposób przygotowania:

Ogórki dokładnie umyć i moczyć w zimnej wodzie około 30 min.
Ząbki czosnku i chrzan obrać. Dno słoika wyłożyć zielstwem, czosnkiem,
chrzanem.
Ładnie wcisnąć ogóry na "stojąco".
Zalać przegotowaną, gorącą i posoloną wodą.
Czekać, podziwiać dwa dni jak w słoiku ogóry buzują, dochodzą.
Ucztować!!!


Smacznego Kolego;-)

Wasze komentarze

leon
2019-07-04 22:33:24
Podziwiam.
Jutro na śniadanie pierwsza konsumpcja.
By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja