Kuchnia Kierowcy

Sałatka "S-3" (Smaczna - Szybka - Sycąca)

  
Autor - Yeti
Czas przygotowania - do 30 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

1 ogórek zielony
0,5 kg makaronu ryżowego ( w kształcie ziaren ryżu, a nie tego z mąki ryżowej)
30dkg szynki konserwowej
koperek suszony, mrożony lub świeży w rozsądnej ilości
4 - 5 dużych łyżek majonezu
sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Makaron ryżowy ugotować według przepisu, odcedzić, zahartować zimną wodą, ostawić do wystygnięcia. Ogórek obrać, pokroić w kostkę, dodać do makaronu.
Szynkę konserwową pokroić w kostkę, jak ogórek. Dodać taką ilość koperku ( może być świeży, mrożony lub suszony ), aby był on widoczny w sałatce, posolić, posypać pieprzem, następnie wymieszać z majonezem i gotowe. Smacznego;)

Wasze komentarze

By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja