Kuchnia Kierowcy

schabowe

  
Autor - silvia
Czas przygotowania - do 30 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

schab wedle potrzeb

Sposób przygotowania:

Schab kroisz na kotlety(plastry). Tłuczkiem ubijasz. Doprawiasz solą i pieprzem lub chili jak ktoś lubi ostre. Moczysz w jajku, następnie w bułce i smażysz klasyczne kotlety. Wkładasz do słoików. Zalewasz oliwą ze smażenia, jeśli tłuszcz nie zajmuje 1/3 słoika dopełniasz olejem z butelki. Pasteryzujesz 10 minut. Otwierasz kiedy chcesz, podgrzewasz. Smacznego. Możesz również lekko podgrzać w tłuszczu, w którym pasteryzowałeś, wyjąć i wrzucić do garnka z sosem, poddusić i masz bitki. Smacznego.

Wasze komentarze

By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja