Kuchnia Kierowcy

[¦WIĘTA] Nie sam± ryb± człowiek żyje - czas na schaboszczaka

  
Autor - Romka_etransport.pl
Czas przygotowania - do 60 minut
Możliwe do przygotowania - tylko w domu (przetwory na wynos/wywóz)

Składniki

1 kg schabu
1 łyżka majeranku
2 duże z±bki czosnku
sól, pieprz - do smaku
1-2 łyżki musztardy
olej lub smalec - do smażenia

Sposób przygotowania:

1. Mięso posmaruj dokładnie musztard±, natrzyj przyprawami - sol±, pieprzem, posiekanym i roztartym czosnkiem i majerankiem.
Odstaw na noc do lodówki.
2. Włóż w siatkę wędliniarsk±, aby mięso zachowało ładny kształt, obsmaż z każdej strony na rumiano na rozgrzanym tłuszczu.
3. Przełóż do naczynia żaroodpornego, polej tłuszczem ze smażenia i włóż do nagrzanego do 170 st. C piekarnika. Piecz do miękko¶ci.
4. Schab można przełożyć w słoik. zalać tłuszcze pozostałym po pieczeniu i zawekować.
5. Pierwsza pasteryzacja w temp. 130 st. C, przy uchylonych drzwiczkach piekarnika ok. 1 godziny. Wył±cz piekarnik i zostaw do wystudzenia.
Następnego dnia - w tych samych warunkach - ok. 45 minut, a trzeciego dnia - 30 minut.

Wasze komentarze

By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja