Kuchnia Kierowcy

[ŚWIĘTA] Prażony zapach lata

  
Autor - Romka_etransport.pl
Czas przygotowania - do 60 minut
Możliwe do przygotowania - tylko w domu (przetwory na wynos/wywóz)

Składniki

Jabłka
Cukier

Sposób przygotowania:

1. Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
2. Ułożyć w słoiku - w połowie wysokości słoika posypać cukrem.
3. Uzupełnić słoik do końca. Porządnie ucisnąć, tak aby do połowy słoika jabłka zanurzone były w soku.
4. Słoki pasteryzować w garnku, gdzie woda będzie sięgać do 3/4 wysokości słoika. Czas gotowania 25 minut.
5. Podawać z herbatnikami, lodami albo wcinać łyżką prosto ze słoika ;)

Wasze komentarze

Anira
2017-12-10 17:52:23
I fantastyczne do szarlotki; )
By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja