Kuchnia Kierowcy

Tortilla okazjonalna

  
Autor - Yeti
Czas przygotowania - do 30 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

Placki do tortilli - 3 lub 4 sztuki
Polędwiczki z kurczaka 1 opakowanie 400g
1 ogórek
1 pomidor
1 cebula
3 jajka na twardo
1 - 2 łyżki sera feta
sos czosnkowy w butelce
keczup też w butelce
dużo serwetek.

Sposób przygotowania:

Tortilla dobra rzecz, pod warunkiem, że gorąca i lekko chrupiąca, i że akurat jest okazja z kim ja zjeść, bo samemu to żadna radość szykować dla jednej osoby. Stąd nazwa. Niby prosta sprawa, ale weź tu ogarnij chrupiącą tortillę na parkingu... . Niemożliwe? Otóż da się! Przygotowanie nadzienia jest proste, nie wymaga inwencji ni polotu. Gotowe polędwiczki z kurczaka smażymy około 2 minuty, po czym zostawiamy na patelni, lub w zakrytym naczyniu aby nie stygły. Następnie, aby uzyskać chrupiące placki opalamy je nad palnikiem butli gazowej, aż miejscami zaczną czernieć, ale nie płoną żywym ogniem. Staramy się nie poparzyć. Zrzucamy je na talerz po kolei, jeden na drugi, aby nabrały odrobinę wilgoci i przestygły.
Placki przekrawamy na pół, i w taką połówkę zawijamy jedną - dwie polędwiczki (zależnie o tego jak bardzo jesteśmy mięsożerni), sypiemy odrobinę ogórka pokrojonego w kostkę, pomidora, cebulki, ćwiartki jajka na twardo, polewamy odrobiną sosu czosnkowego i i keczupu i jemy.
Serwetki z przepisu są potrzebne, bo nie sposób się nie umazać sosami. Smacznego;)

Wasze komentarze

By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja