Kuchnia Kierowcy

żeberka w słoiku

  
Autor - klusia
Czas przygotowania - powyżej 60 minut
Możliwe do przygotowania - tylko w domu (przetwory na wynos/wywóz)

Składniki

3-4 żeberka wieprzowe (słoik 0,75l)
sól
pieprz
przyprawa do żeberek
liść laurowy
ziele angielskie

Sposób przygotowania:

Żeberka natrzeć przyprawami i zostawić na kilka godzin w lodówce. Na dobrze rozgrzanym tłuszczu smażyć żeberka, usmażone układać w garnku i podlać wodą. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Żeberka dusić w garnku do miękkości. Jeśli sos będzie mało wyrazisty, zbyt wodnisty można dodać kostkę rosołową wołową. Gdy będą gotowe wyjąć z nich kości i układać w słoikach, zalać powstałym w duszeniu sosem. Pasteryzować: pierwszego dnia 1, 5 godziny, drugiego 1 godzinę.

Wasze komentarze

By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja