Kuchnia Kierowcy

Zupa z konserwy mięsnej

  
Autor - Kierowca TIR-a
Czas przygotowania - do 30 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

25dag gulaszu wieprzowego lub wołowego z konserwy
3szt.ziemniaki pokrojone w kostkę
1szt.pokrojona w kostkę cebulę
4szt.pokrojone w paseczki ,uduszone na maśle papryczki
1szklanka ryżu
2litry wody
sól ,pieprz

Sposób przygotowania:

Konserwę mięsną i ziemniaki zalać wodą, doprowadzić do wrzenia, gotować 10 min. Dodać ryż, paprykę, przyprawić, gotować aż składniki odpowiednio będą miękkie. Smacznego ;-) UWAGA! co zostanie zagotować i przelać w słoiczki, na następne dni jak znalazł.

Wasze komentarze

By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja