Kuchnia Kierowcy

Żurek La Cucaracha

  
Autor - leon
Czas przygotowania - do 60 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

Żurek śląski w butelce
Boczek
Jajka,
Kiełbasa biała ,
Trzy ziemniaki,
Cebula ,
Czosnek,
Majeranek,
Liść laurowy,
Ziele angielskie,
Dwie kostki rosołowe.

Sposób przygotowania:

Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać pokrojoną drobno cebulę. Wszystko wlać do garnka z wodą, gotować. Dodać ziele angielskie, liść laurowy, trzy ząbki posiekanego czosnku, kostki rosołowe, białą kiełbasę i pokrojone ziemniaki. Żurek w butelce dokładnie wymieszać i wlać do garnka, dodać majeranek. Na talerz wkładamy przekrojone w pół jajka, zalewamy żurkiem. Najlepiej smakuje z Hitem Parkingowym

Bardzo ważne. Żurek w butelce przed dodaniem do garnka potrząsamy w rytm melodii "La Cucaracha".
Smacznego Kolego:-)

Wasze komentarze

By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja