Kuchnia Kierowcy

żurek szofera

  
Autor - dyzio
Czas przygotowania - do 30 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

kiełbasa
wędzonka
ziemniaki
żurek w torebce lub żurek w kartonie
w zależności od ilości gotowanej zupy od 2 do 4 kubków ( gorący kubek, żurek )
cebula
przyprawy:
majeranek, pieprz, sól
zapomniałem o najważniejszym o czosnku
ilość według uznania

Sposób przygotowania:

ziemniaki kroimy w kostkę do tego wrzucamy kiełbasę i wędzonkę ( kiełbasę i wędzonkę można wcześniej podsmażyć na patelni choć nie koniecznie ), cebulę pokrojoną na ćwiartki, gotujemy, do tego wrzucamy majeranek sól i pieprz gdy ziemniaki będą prawie miękkie zalewamy rozrobionym żurkiem z torebki lub wlewamy żurek z kartonu, gdy już wszytko będzie ugotowane, wsypujemy gorące kubki dwa lub cztery w zależności od ilości ugotowanej zupy.
Przestrzegam przed przyprawianiem żurku wegetą lub dodawaniem marchewki co niektórzy to stosują, według mnie to profanacja żurku: )

Wasze komentarze

By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja