Kuchnia Kierowcy

PRZEPISY - strona 11

Gotuj z etransport.plśląska wodziona w 5min

BAZA pieczarkowaBAZA pieczarkowa

Pieczarki zetrzeć na tarce, podsmażyć na tłuszczu, doprawić i przełożyć do słoika

Smaczna ,zdrowa ogórowa.Smaczna ,zdrowa ogórowa.

"Łudka" z warzywami, ziemniakami pokrojonymi w kostkę ugotuj na 2 litrach wody(pamiętaj o zebraniu powstałej w czasie gotowania piany tz "fusów")

Gotuj z etransport.plOmlet francuski

Kiełbaskę, boczek, lub parówkę pokroić w talarki i podsmażyć na maśle

Gotuj z etransport.plKOCIOŁEK(DRIVERA)

kiełbase kroimy w plasterki boczek kroimy w grubszą kostke cebulke w piórka dusimy cebulke,dodajemy kiełbaske i boczek smażymy aż się zrumieni

żeberka inaczejżeberka inaczej

Cebulę pokroić w półkrążki , pokropić magą,wymieszać,odstawić na pół godziny

Mięso a\'la gulaszowe w słoiku.Mięso a'la gulaszowe w słoiku.

Mięso kroimy w kostkę taką większą, wrzucamy od rondla, rondel najlepiej na podkładce, smażymy na oliwie z oliwek

Kiełbaski miniaturowe na parkingową imprezę gotoweKiełbaski miniaturowe na parkingową imprezę gotowe

Słoik i nakrętkę wyparzyć (ja wypiekam w piekarniku)

Gotuj z etransport.plTosty parkingowe ala Yeti

Między dwie kromki chleba tostowego włożyć plaster sera i 1 - 2 plasterki kiełbaski lub parówki

Gotuj z etransport.plFasolka po betoniarsku

Kiełbasę , boczek ,parówki i cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na patelni Przełożyć do garnka,dodać fasolkę i zalać wodą

Gotuj z etransport.plWęgorz wędzony w zalewie octowej

Kawałki wędzonego węgorza ułożyć w słoiku, zalać wrzącą zalewą (do pełna, gdyż ryba nasiąka płynem), słoik dokręcić, odwrócić do góry dnem i zostawić do wystudzenia

Mięso ze słoikaMięso ze słoika

Mięso wymieszać z przyprawami i wkładać do słoików do 3/4 wysokości - ubić łyżką

Gotuj z etransport.plKurczaczek do syta

Umytą pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę i wrzucić do miski

Gotuj z etransport.plKalafix - inaczej

Ugotowany kalafior (lub gdy nam zostanie z obiadu) rozgniatamy widelcem, dodajemy do niego ugotowane i obrane ze skorupki jajka na twardo

Gotuj z etransport.pl Francuska lekka zupa czosnkowa

Kostki rosołowe rozpuścić w 1 l

Gotuj z etransport.plPita z warzywami i mięskiem

Placki pita wyjąć z opakowania

Gotuj z etransport.plsałatka biedaka

Cebulkę obrać i pokroić w półplasterki, następnie zesmażyć na złoty kolor

Gotuj z etransport.plmakaron z jajkami (zasmażanka Babci Zosi)

Makaron ugotować z łyzką oleju; jak kto lubi - al dente lub na miękko

Gotuj z etransport.plżeberka w słoiku

Żeberka natrzeć przyprawami i zostawić na kilka godzin w lodówce

Gotuj z etransport.plTIRowa jajecznica

Na rozgrzaną patelnię dajemy łyżkę margaryny, czekamy aż się rozpuści, wrzucamy drobno posiekane plasterki szynki (może być kiełbasa) czekamy aż się przyrumieni, do tego wrzucamy także drobno posiekanego pomidorka i czekamy ok 3-4 min