Kuchnia Kierowcy

PRZEPISY - strona 2

Smalczyk by PyrkaSmalczyk by Pyrka

Słoninę kroimy na kawałki i wytapiamy

Super sałatka do grilla, i nie tylko do grilla Super sałatka do grilla, i nie tylko do grilla

Przygotowanie zaczyna się dzień wcześniej od ''zaprawienia'' ogórków

Kolorowe i smaczneKolorowe i smaczne

Ilość składników dowolna

Grzanki na wiele okazjiGrzanki na wiele okazji

1. Chleb pokroić w kostkę - mniejszą jeśli chcesz używać grzanki jako dodatek do zupy i sałatek, większą - do pochrupania

SMAKI DZIECIŃSTWA - Andruty, wafle przekładane masą 👨‍🍳SMAKI DZIECIŃSTWA - Andruty, wafle przekładane masą 👨‍🍳

Słodki powrót do beztroskich czasów dzieciństwa

SMAKI DZIECIŃSTWA - Ciacho drożdżowe z kruszonką (drożdżówka nocna) 👩‍🍳SMAKI DZIECIŃSTWA - Ciacho drożdżowe z kruszonką (drożdżówka nocna) 👩‍🍳

Jest to przepis niezwykle prosty, a ciacho wychodzi pyszne

SMAKI DZIECIŃSTWA - Karmelowe Kąski 👨‍🍳SMAKI DZIECIŃSTWA - Karmelowe Kąski 👨‍🍳

Batoniki kroimy w małe kosteczki

SMAKI DZIECIŃSTWA - Puchate racuchy (bez drożdży) 👩‍🍳SMAKI DZIECIŃSTWA - Puchate racuchy (bez drożdży) 👩‍🍳

Maślanka i jajko powinny mieć temperaturę ''pokojową'' więc dobrze jest wyjąć te składniki z lodówki już wcześniej

Kaczka z grilla Piotra ChmielaKaczka z grilla Piotra Chmiela

Pierś kaczki nacinamy w poprzek solimy, pieprzymy i odstawiamy na 20 min

Kanapka patriotycznaKanapka patriotyczna

⚠️ 1. Jajko gotujemy na twardo 2

Etiopski gulasz z kapusty | Kuchnia LidlaEtiopski gulasz z kapusty | Kuchnia Lidla

Kapustę czyścimy, pozbawiamy głąba, szatkujemy lub kroimy na drobne paski

Chilli sin carne Darii Ładochy | Kuchnia LidlaChilli sin carne Darii Ładochy | Kuchnia Lidla

KROK 1: GOTUJEMY CZERWONĄ FASOLĘ Czerwoną fasolę namaczamy w zimnej wodzie przez 12 godzin

Curry Darii Ładochy | Kuchnia LidlaCurry Darii Ładochy | Kuchnia Lidla

PRZYGOTUJ moździerz KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MIESZANKĘ PRZYPRAWOWĄ W moździerzu ucieramy nasiona kolendry, dodajemy resztę przypraw i dokładnie mieszamy

Gołąbki z soczewicą i grzybami Darii Ładochy | Kuchnia LidlaGołąbki z soczewicą i grzybami Darii Ładochy | Kuchnia Lidla

PRZYGOTUJ moździerz tarkę o drobnych oczkach naczynie żaroodporne piekarnik rozgrzany do temperatury 155°C KROK 1: MOCZYMY SOCZEWICĘ I BOROWIKI Borowiki i soczewicę wkładamy do dwóch osobnych misek, zalewamy letnią wodą i pozostawiamy do namoczenia minimum na 1 godzinę

Burgery z tofu Karola Okrasy | Kuchnia LidlaBurgery z tofu Karola Okrasy | Kuchnia Lidla

KROK 1: SMAŻYMY BURGERY Tofu odsączamy na ściereczce z nadmiaru wody

Żurek z makaronem Darii Ładochy | Kuchnia LidlaŻurek z makaronem Darii Ładochy | Kuchnia Lidla

PRZYGOTUJ szklane lub gliniane naczynie gazę szklane butelki KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY ZAKWAS W szklanym lub glinianym naczyniu zalewamy mąkę ciepłą wodą, ok

Wegańska zupa z ciecierzycy | Kuchnia LidlaWegańska zupa z ciecierzycy | Kuchnia Lidla

PRZYGOTUJ garnek z grubym dnem blender PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ Ciecierzycę zalewamy zimną wodą i odstawiamy na całą noc w chłodne miejsce

Wegańskie kiełbaski z sałatką Kingi Paruzel | Kuchnia LidlaWegańskie kiełbaski z sałatką Kingi Paruzel | Kuchnia Lidla

PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ Tofu odsączamy przez noc w lodówce dociśnięte między warstwami ręcznika papierowego

Wegański placek po węgiersku Kingi Paruzel | Kuchnia LidlaWegański placek po węgiersku Kingi Paruzel | Kuchnia Lidla

PRZYGOTUJ tarkę o średnich oczkach sitko praskę do czosnku papierowy ręcznik kuchenny KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY GULASZ Pieczarki podsmażamy w całości na rozgrzanym oleju w głębokim garnku

Wegański pasztet z fasoli Kingi Paruzel | Kuchnia LidlaWegański pasztet z fasoli Kingi Paruzel | Kuchnia Lidla

PRZYGOTUJ keksówkę papier do pieczenia tarkę o dużych oczkach praskę do czosnku robot wielofunkcyjny lub blender piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C KROK 1: PODSMAŻAMY SKŁADNIKI PASZTETU Cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek przeciśnięty przez praskę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju