Kuchnia Kierowcy

PRZEPISY

W tej chwili szukasz potrawy:
Czas przygotowania:powyżej 60 minut
Nowe szukanie
Morelowy kant dżemowyMorelowy kant dżemowy

Dwie morele lub dwie pomarańcze obieramy ze skórki i usuwamy pestki

Chleb z domowej piekarniChleb z domowej piekarni

Domowy chleb w trasie

Gotuj z etransport.plBEE GEES

Kapustę pokroić, zalać 1/2 litra wody, dodać liść bobkowy, ziele anielskie i kostkę warzywną

Konserwa mięsna z galaretkąKonserwa mięsna z galaretką

W internecie można znaleźć wiele przepisów na mięso ze słoika

Gotuj z etransport.plUWAGA. Mięsko w słoiku (kurczak,karkóweczka)

Bardzo prosty sposób przygotowania, słoiki ciężko otworzyć, praktycznie zamknięte na amen

Barszcz ukraiński po ukraińskuBarszcz ukraiński po ukraińsku

Fasolę dobrze jest namoczyć na noc (zostawić w garze z wodą), szybciej się ugotuje

przysmak szofera czyli przysmak szofera czyli

mięso kroję w kostkę ( 1,5x1,5 cm) mieszam z pozostałymi składnikami i odkładam do lodówki na 2-3 godz

Mięso w słoiku na obiadMięso w słoiku na obiad

mięso kroimy w kawałki posypujemy przyprawą knorr według uznania posypujemy przyprawą do gulaszu trochę pieprzu nie zaszkodzi polewamy lekko olejem i mieszamy aby mięsko było dobrze obtoczone w przyprawach i rozkładamy do słoików mi wychodzi ok 6 ale możecie rozłożyć na pięć

SZYNKA GOTOWANASZYNKA GOTOWANA

Szynkę dobrze natrzeć solą peklową, włożyć do siatki i odstawić na noc do lodówki ( nie płukać ze soli )

Gotuj z etransport.plZupa gulaszowa z makaronem i papryką

Mięso dokładnie umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w kostkę

Kalafior marynowanyKalafior marynowany

Zagotować zalewe: szklanka octu, 3 szklanki wody, łyżka cukru, pół łyżeczki chilli, pół łyżeczki pieprzu, pół łyżki soli, łyżka oleju, ze 10 ziaren ziela angielskiego i ze 4 liście laurowe

Sztuka mięsa w kapuścieSztuka mięsa w kapuście

Kapustę odcisnąć , sok zebrać w szklankę, włożyć do dużego garnka, dodać mięso w takich kawałkach jakie chcemy włożyć do słoika, ( należy pamiętać ze mięso nam troszkę się skurczy ) , zalać wodą ale tylko by pokryło całą zawartość

Gotuj z etransport.plŻurek... mój żurek.

co odpalić to chyba każdy wie, gazicho+palnik :P dalej woda w garnuszku musi się prawie zagotować, wtedy to wrzucam żeberka+ boczek, lampka wina odmierza czas( ok

Smarowidło Czanina(Prototyp)Smarowidło Czanina(Prototyp)

Mięso i słoninę zmielić w maszynce o drobnych oczkach

Mięso a\'la gulaszowe w słoiku.Mięso a'la gulaszowe w słoiku.

Mięso kroimy w kostkę taką większą, wrzucamy od rondla, rondel najlepiej na podkładce, smażymy na oliwie z oliwek

Gotuj z etransport.plWęgorz wędzony w zalewie octowej

Kawałki wędzonego węgorza ułożyć w słoiku, zalać wrzącą zalewą (do pełna, gdyż ryba nasiąka płynem), słoik dokręcić, odwrócić do góry dnem i zostawić do wystudzenia

Mięso ze słoikaMięso ze słoika

Mięso wymieszać z przyprawami i wkładać do słoików do 3/4 wysokości - ubić łyżką

Gotuj z etransport.plżeberka w słoiku

Żeberka natrzeć przyprawami i zostawić na kilka godzin w lodówce

Gotuj z etransport.plRakiety z KGB

Ciasto najszybciej jest przygotować mikserem

Wołowina na ostroWołowina na ostro

Wołowinę przypraw solą, pieprzem, oregano i mieszanką papryk, dokładnie wymieszaj