Zupa-sos grzybowy 1. Grzyby gotujemy do miękkości | |
A'la Rosół < Gotujemy wode wsypujemy nasz rosół w proszku | |
Jajka w sosie musztardowym Ugotować jajka na twardo, następnie w garnku zagotować wodę, wrzucić kostkę rosołową i musztardę | |
Barszczyk na jednej nodze Wodę zagotować z kostką rosołową, dodać cebulkę i koncentrat | |
Brokułowo-kalafiorowa z wkładką Lekko podgotować udka (a niech będzie,że 15 minut) po czym dodać całą resztę do gara (nie zapominając pokroić na drobniejsze cząstki ziemniaki i włoszczyznę - jak kto umie :), kalafior i brokuł również podzielić na mniejsze elementy) | |
Błyskawiczna zupa fasolowa Kostki rosołowe wrzucić do garnka, fasolkę z puszki opłukać i do gara z nią, ziemniaki pokroić w drobną kostkę, posiadane mięsiwo także, do gara | |
śląska wodziona w 5min | |
Smaczna ,zdrowa ogórowa. "Łudka" z warzywami, ziemniakami pokrojonymi w kostkę ugotuj na 2 litrach wody(pamiętaj o zebraniu powstałej w czasie gotowania piany tz "fusów") | |
Francuska lekka zupa czosnkowa Kostki rosołowe rozpuścić w 1 l | |
kuchenne profanacje Zrób rosół z wędzonego kurczaka,ugotuj i obierz z łupiny ""boba",wyłóż go na talerz , zalej gorącym "rosołem | |
Zupa czosnkowa Ząbki czosnku przecisnąć przez praskę i zrumienić na oleju | |
Flaki bez flaków Marchew, pietruszkę, seler zetrzeć na tarce | |
Szybka Zupa Marchewkę i ziemniaki obrać, a następnie pokroić w kostkę | |
Zupa na winie :) | |
na kacora żurek z Knorra Parówkę pokroić w drobną kostkę,dodać skwarki,gorący kubek | |
barszcz czerwony po tunningu Barszcz zalać wrzątkiem,dodać czosnek,śmietanę | |
Leczo z parówkami (kiełbaska też może być) boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na odrobinie oleju w garnku, dodać cebulę, pokrojoną w plasterki i smażyć na małym ogniu do zrumienienia | |
pomidorowa oszukana 0.5 l ,wody do garnka zagotowac z kostką rosołową,potem dołozyc pół przecieru pomidorowego,jak sie zagotuje rozstrzepac 3 łyżki smietany i 3 łyżki wody i wlac na gotujący wywar | |
żurek szofera ziemniaki kroimy w kostkę do tego wrzucamy kiełbasę i wędzonkę ( kiełbasę i wędzonkę można wcześniej podsmażyć na patelni choć nie koniecznie ), cebulę pokrojoną na ćwiartki, gotujemy, do tego wrzucamy majeranek sól i pieprz gdy ziemniaki będą prawie miękkie zalewamy rozrobionym żurkiem z torebki lub wlewamy żurek z kartonu, gdy już wszytko będzie ugotowane, wsypujemy gorące kubki dwa lub cztery w zależności od ilości ugotowanej zupy | |
Zupa z konserwy mięsnej Konserwę mięsną i ziemniaki zalać wodą,doprowadzić do wrzenia,gotować 10 min |