Kuchnia Kierowcy

Kalafior marynowany

  
Autor - Justyna7
Czas przygotowania - powyżej 60 minut
Możliwe do przygotowania - tylko w domu (przetwory na wynos/wywóz)

Składniki

ze 2 kalafiory
marchewka
cebula
czosnek
chilli
pieprz
ziele angielskie
liście laurowe
ocet spirytusowy
cukier
olej

Sposób przygotowania:

Zagotować zalewe: szklanka octu, 3 szklanki wody, łyżka cukru, pół łyżeczki chilli, pół łyżeczki pieprzu, pół łyżki soli, łyżka oleju, ze 10 ziaren ziela angielskiego i ze 4 liście laurowe. Ostudzić.
Kalafior różyczki i gotować 3 minuty w wodzie z łyżką soli. Odcedzić. Nakładać do słoików z kawałkami marchewki, cebuli i ząbkiem czosnku.
Pasteryzować w garnku 10minut,
albo wsadzić słoiki do piekarnika i nastawić na 120 stopni i piec 14 minut i 69 sekund. Od razu wyciągnąć, dokręcić i poodwracać.

Dodatkowe informacje:

  • wegetariańskie
  • bardzo pikantne

Wasze komentarze

By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja