Kuchnia Kierowcy

BAZA pieczarkowa

  

Autor - Kinia_etransport.pl
Czas przygotowania - do 30 minut
Możliwe do przygotowania - tylko w domu (przetwory na wynos/wywóz)

Składniki

1/2 kg pieczarek
1/2 kostki tłuszczu (ja dałam smalec domowy)
sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pieczarki zetrzeć na tarce, podsmażyć na tłuszczu, doprawić i przełożyć do słoika.

Jak we wszystkim co wekuję, daję kapkę spirytu na wieczko, podpalam i taką płonącą nakrętka zamykam słoik.
Wekować 10-15 minut.



*Przepis znaleziony w sieci.


Takie pieczarki są potem w trasie doskonałą bazą do sosu bądź zupy (a i jajecznica na tych pieczarkach smakuje super).
Dobrze jest słoik wstawić na chwilę do gorącej wody żeby tłuszcz puścił i żeby łatwiej było wyjąć zawartość. Przełożyć do garnuszka/na patelnię i dodać albo sos z torebki, albo zalać samą śmietanką (18% do zup i sosów, w zakręcanym kartoniku - niestety nie mogę podać firmy). Doprawić po swojemu.
Albo usmażyć jajecznicę na grzybach.


Smacznego: )

Wasze komentarze

By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja