Kuchnia Kierowcy

Smalec z Sikorki

  
Autor - leon
Czas przygotowania - do 60 minut
Możliwe do przygotowania - na parkingu / w trasie

Składniki

1kg skloniny z Sikorki
2slakie kiełbasy
20dkg boczku
5 dużych cebul
2 ząbki czosnku
Marianek
Sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Slonine z Sikorki, boczek i kielbase pokroić w kostkę.
Cebule w pół krążki.
na patelni topic slonine. Gdy słoniną będzie w połowie wytopiona
dodać boczek, kiełbasę i cebule.
Cebula ma się lekko zarumienic nie przypalic wtedy jest w sam raz.
Jak lekko ostygnie to przelać do pojemnika np po lodach.
Dodać wycisniety czosnek, Marianek i doprawic sola i pieprzem.
Zamiąchać.
Zostawić do ostygniecia.

Smacznego Kolego;-)
PsSikorka -miejscowość w województwie Śląskim kolo Ząbkowic Śląskich.

Wasze komentarze

Yeti
2017-10-08 08:01:46
Nawet nie żal wątroby, takie to pyszne... A lekarz? - on zawsze gada... 😊
By dodać własny komentarz musisz się zalogować

Konto w etransport.pl
Rejestracja